PATRIK GINEMAN - ÄGARE OCH FOTOGRAF

Fotograf Patrik Gineman

Vid 18 års ålder köpte jag min första systemkamera och sedan dess har jag förevigat tusentals stunder, platser och känslor. Jag siktar alltid på att fånga känslan i just det ögonblicket som ges och tycker inget är för stort eller förlitet för att föreviga. En stor del av uppdragen jag utför är bröllop, företagsporträtt och bilfotograferingar.

Mitt arbetsområde är i huvudsak Stockholm med omnejd men även övriga Sverige om så önskas.

I grunden är jag utbildad fritidsledare samt diplomerad informatör. 2013 gick jag en fotoutbildning på ett år på Folkuniversitetet vilket förändrade mitt sätt att fota och tänka kring bilder. Jag fick stor kunskap om ljussättning, redigering och bildtänkande. Efter ytterligare några år av små uppdrag inom eventvärlden beslutade jag mig 2014 för att ta steget, jag startade då bolaget Patrik Gineman Photo.

Sedan 2015 har jag varit officiell fotograf på Running for Shelter, ett välgörenhetslopp där pengarna går till olika välgörande ändamål.

Företag jag har fotat för:

Utmärkelser jag har fått:

NORDISKA FOTOKLUBBEN 2018 – Medal of Excellence

Marocko-öknen-stjärnor-NordiskaFotoklubben-PatrikGineman-2018

Ett urval av bilder som jag har fått publicerade:

PETRA DAHL - FOTOASSISTENT OCH WEBMASTER

1

För mig handlar fotografering om att bevara och föreviga en specifik plats, ett tillfälle eller en känsla. Att vid ett senare tillfälle kunna plocka fram en bild och få tillbaka känslan och minnen från den stunden när den bilden togs, då är det en lyckad bild!

Jag har alltid gillat att fotografera vilket gjorde att jag 2007 köpte min första systemkamera. Kameran blev en del av mitt liv de kommande åren då den alltid fick följa med till nya platser, uppleva äventyr och träffa nya människor. 

Sedan 2017 praktiserar jag som andrefotograf och fotoassistent till Patrik Gineman på olika fotograferingar. Patrik besitter en otrolig kunskap och en känsla för fotografering som jag anser är unik. Att få följa med, hjälpa till och lära mig av honom ser jag som en otrolig fördel i mitt egna fotograferande.